BALIKESİR / EDREMİT - Edremit Anaokulu

May

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında aile katılım etkinliği olarak 5/C Şubesi velimiz itfaiye görevlisi Yavuz MERAKLI okulumuza gelmiştir.Değerli velimiz itfaiyecilik mesleğini tanıtarak iş güvenliğinin çok önemli olduğunu belirtti ve iş güvenliği konusunda dikkat edilmesi gereken kurallardan bahsetti. Katılımlarından dolayı değerli velimize teşekkür ederiz. İş Sağlığı ve Güvenliği haftası nedeniyle diğer sınıflarımızda da çeşitli etkinlikler yapılarak çocuklarımızda önce güvenlik bilinci oluşması hedeflendi.

May

Okulumuz bünyesinde 03.Mayıs.2024 tarihinde Edremit Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından seminerler düzenlenmiştir. Rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimize yönelik 'Psikolojik Sağlamlık' etkinliği ve velilerimize yönelik "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" Semineri ile farkındalık oluşturmayı amaçlamıştır. Değerli rehber öğretmenlerimize ve katılım gösteren velilerimize teşekkür ederiz. Bizler de Edremit Anaokulu ailesi olarak şiddetin her türlüsüne ''Hayır!'' diyoruz.

May

Ulusların hayatlarında önemli dönüm noktaları vardır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, son derece önemli dönüm noktalarından biri de bir ulusun yeniden toparlanma, ayağa kalkma, yurduna ve geleceğine sahip çıkma kararını aldığı 23 Nisan 1920’dir.

Bizler de bu önemli günün bilinciyle, Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve inkılâplarını gönülden gönüle, nesilden nesile taşıyarak ulusal egemenliğin gücünü sevgili öğrencilerimizle kutladık. Tüm hafta boyunca yaptığımız etkinliklerle bu güzel bayramı şenlik havasında geçirerek öğrencilerimizin keyif almasını amaçladık.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında okulumuz bünyesinde yapılan etkinliklerimiz :

• Kutlama programı
  • Mini konser programı
  • Okulum Bahçede Survıvor Günü
  • Şişme Oyun Grupları ve Maskotlar ile Parti
  • Mangal Partisi

Millî değerlerimizin mirasçısı ve geleceğimizin teminatı bütün çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlu olsun.

Şenlik Haftamız boyunca büyük bir özveri ile emek veren tüm öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ederiz.

Nis

OTİZME KIRMIZI IŞIK YAK !

Otizm doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan nöro-gelişimsel bir farklılıktır. Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişin etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı düşünülmektedir.

Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilir, gelişim sağlanabilir, büyük ilerleme kaydedilebilir ve hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmayabilir.

2 Nisan , tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla,2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin arttırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Bizde otizme ve otizmli çocukların yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla tüm öğrencilerimiz için bütünleştirilmiş parkur oyun etkinliği uyguladık. Bu eğlenceli gün için emeği geçen tüm  öğretmenlerimize, etkinliğimize katılan değerli şube müdürlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Yaşlılar haftasını kutladık kıymetli çınarlarımiza her zaman saygı ve sevgi ile davranalım.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ KAHRAMANLARIMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programı kapsamında 5 yaş sınıflarımız ile İSTİKLAL MARŞIMIZI GÜZEL OKUMA ETKİNLİĞİ düzenlendi.Öğrencilerimizin üstlendiği bu değerli etkinlikte, tüm öğrencilerimizi teker teker kutlar değerli velilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Özel Eğitim Sınıflarımızın At Çiftliği Gezisi

ÇOCUKLARIMIZ HAVRAN BİLİM MERKEZİNDE

2024 Yılı Enerji Verimliliği Haftası Etkinliklerimiz

Ara

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KAPSAMINDA OKULUMUZDA ÖZEL EĞİTİM SINIFI ÖĞRENCİLERİ VE ÖĞRETMENLERİ SINIFLARDA ETKİNLİKLER DÜZENLEDİLER. AYRICA ÇOCUKLARIMIZA HACİVAT VE KARAGÖZ OYUNU İLE ENGELLİ BİREYLERİN KARŞILAŞABİLECEĞİ DURUMLAR VE ONLARA YARDIMCI OLMAMIZ KONUSUNDA GÖLGE OYUNU DÜZENLENDİ.